Hvordan du får øje på det, dit barn allerede kan!

Alle børn er ønskebørn, og alle børn skal være verdens bedste. Inden du fik barn, tænkte du måske når du så på andres børn, at sådan skulle det ikke gå for dig. Trætte børn i supermarkedet, veninden du aldrig fik talt med fordi hendes søn krævede al opmærksomheden eller forældre som i afmagt råbte, græd eller gav efter for et barns insisteren.

Dit barn skulle aldrig hoppe i sengen, dit barn skulle børste tænder uden problemer, dit barn ville altid tale pænt, dit barn skulle altid gå i seng uden problemer osv.!

Og hvordan er det så lige med opdragelse og voksenansvar? Ja for det første kræver det uanede mængder af kærlighed og tålmodighed! Nogle gange må du sige” pyt”, andre gange må du være tålmodigt insisterende, og først og fremmest må du være opmærksom på, hvor du har dit fokus!

Kender du de dage, hvor du næsten kun kan få øje på det, du ikke kan? Nikker du når jeg siger, at det kan være sværere at sige hvad du er god til, end at tale om det som du absolut ikke magter? Ligesom du nogle gange glemmer, hvad du selv kan, kan du også med dit barn komme til at fokusere mere på det negative.

Måske skal dit barn ikke være verdens bedste barn altid, måske er der dage, hvor du skal huske dig selv på, at du faktisk har en dejlig søn eller datter, og måske skal du bare få øje på det som allerede lykkes hver dag.

Hvis børn samarbejder 7 ud af 10 gange er det rigtig flot!

Hvis du husker at rose dit barn 5 gange, for hver gang du sætter din grænse, er du på rette spor!

Alle børn er gode til noget, husk at få øje på det!

Ros og opmuntring giver tryghed og forudsigelighed for dit barn!

Ros er smil, kram, ”high five”, klistermærker, en aktivitet, noget ekstra dit barn må.

For at huske dig selv på at være opmuntrende, kan det være en god regel hver morgen at putte nogle sten i lommen. Din opgave i løbet af dagen er så, at få stenene til at skifte plads til den anden lomme. Det sker hver gang du husker at give dit barn positiv opmærksomhed, og især når du gerne vil have dit barn til at lære nye færdigheder.

Præsentation1Præsentation1Præsentation1Præsentation1

 

Skrevet af: Petti Kirkeby Ravn den 4. april 2014

Kontakt mig i dag, og få mere positivt samvær i din familie!
Ring til mig på telefon: 22 46 79 04 - eller skriv en e-mail: petti@familiecirkler.dk

Læs mere om min baggrund her