Skolestart og hjernegymnastik!

Hvordan hjælper du dit barn til at få en god dag i skolen? Hvordan får du hjemmefra indført de gode rutiner, som er med til at give dit barn et godt og stærkt fundament til at klare udfordringer i undervisningen? Naturligt nok en problemstilling, som hvert år melder sig ved skolestart.

Alle gode vaner starter i hjemmet, og netop rutiner omkring lektielæsning eller ”hjernegymnastik” som jeg ynder at kalde det, kan ikke indføres for tidligt. Den læring, dit barn får i skolen, har i jeres daglige hyggestund, på den måde større chancer for at sætte sig fast i dit barns harddisk. Aktiviteterne kan være alt lige fra at tælle perler, klippe, tegne, bage kager, sætte ord på og stave til ting i hjemmet. Samtidig får du i den daglige rutine en mulighed for, at binde bro mellem skolen og det hjemlige, ved at spørge ind til dit barns oplevelser fra skoledagen. Et godt samarbejde mellem skole og hjem er netop grundlaget for dit barns læring og trivsel.

Inden du går i gang, kan det være en god ide, at stille dig selv spørgsmålet om, hvordan du bedst kan tilrettelægge hverdagen, så der bliver plads. Lav evt en liste over gode forslag til aktiviteter, del rutinen op i mindre trin, identificer eventuelle udfordringer og mulige løsninger.

Skal det være på et fast tidspunkt?

Hvor længe skal det vare?

Hvilket sted i hjemmet er bedst egnet?

Hvordan undgår I at blive forstyrret?

Brug hjælp og opmuntring og giv positiv opmærksomhed!

Belønningsskema Mike- hjernegymnastik

Husk at hjernen er som de andre muskler! Daglig træning øger styrken! Din holdning til skolen påvirker dit barn, og hvis du synes det er vigtigt at hjælpe dit barn til en god skoledag, skal du måske først selv ændre i egne rutiner for at få plads til den daglige hjernegymnastik. Gode vaner starter med de daglige rutiner, og børn er som regel mest friske til at lære i dagtimerne. Alternative tidspunkter kan være nødvendige på dage, hvor familien har andre planer.

God fornøjelse!!!

Skrevet af: Petti Kirkeby Ravn den 28. marts 2014

Kontakt mig i dag, og få mere positivt samvær i din familie!
Ring til mig på telefon: 22 46 79 04 - eller skriv en e-mail: petti@familiecirkler.dk

Læs mere om min baggrund her